Asbestsanering Westervelde prijzen aanvragen per m2

Het is altijd vervelend om erachter te komen dat er zich ergens in je woning asbest bevindt. Soms hoeft de aanwezigheid van asbest in je woning niet altijd direct een probleem te zijn, maar wordt het wél een probleem als je wilt gaan verbouwen in je woning. Dit is bijvoorbeeld het geval als je een asbest dakbeschot hebt. Asbestsanering is een klus die helaas vaak hoge kosten met zich meebrengt en waar veel bij komt kijken, maar waar je, zeker in het geval van verbouwing, meestal niet omheen kunt.

Kosten asbest saneren m2

De kosten voor het saneren van asbest per m2 zijn afhankelijk van een aantal factoren. Zo is het type asbest van belang, het oppervlakte te verwijderen asbest en de locatie van het asbest. Hoe hoger de moeilijkheidsgraad van de klus, hoe hoger de kosten voor de asbestsanering. De kosten voor het verwijderen van een dak bestaande uit asbestgolfplaten beginnen bij €600,- per m2 en lopen op naarmate het te verwijderen oppervlak groter is. Voor het verwijderen van een asbest dakbeschot moet je rekenen op kosten vanaf €700,- per m2.

Asbest verwijderen kosten particulier

Als particulier mag je asbest tot een oppervlak van 35m2 zelf verwijderen. Voor asbest met een groter oppervlak ben je verplicht om het asbest te laten verwijderen door een gecertificeerd asbestspecialist. Aan het zelf verwijderen van asbest zijn overigens wel strikte voorwaarden verbonden. Deze voorwaarden kun je o.a. nalezen op de website van de Rijksoverheid. Hoewel je kunt besparen op de kosten voor het verwijderen van het asbest door het zelf te doen, wordt het sterk afgeraden om zelf asbest te verwijderen. Het verwijderen van asbest is een klus die uitermate zorgvuldig dient te gebeuren en die bij een verkeerde uitvoering grote gezondheidsrisico's met zich meebrengt. Het is daarom verstandiger om ook een kleinere asbestsanering klus uit te laten voeren door een gecertificeerd asbestsaneringsbedrijf.

Asbest verwijderen kosten subsidie

Tot 15 december 2018 was het mogelijk om voor de sanering van een asbestdak subsidie aan te vragen bij de Rijksoverheid. De hiervoor beschikbaar gestelde subsidie is inmiddels verbruikt. Je kunt wel informeren bij je gemeente of er op gemeentelijk of provinciaal niveau een subsidie voor asbestsanering mogelijk is.

Bespaartips

Om zoveel mogelijk te besparen op de kosten voor het asbest saneren kun je het beste offertes aanvragen bij meerdere asbestsaneringsbedrijven bij jou in de regio. Door te kiezen voor een asbestsaneringsbedrijf bij jou in de buurt bespaar je meestal al flink wat op de voorrijkosten. Vergelijk de offertes vervolgens goed, dan vind je al snel het asbestsaneringsbedrijf dat de beste service tegen de laagste prijs biedt. Op deze manier kun je nog meer besparen op de kosten voor asbestsanering.

Geen bedrijven gevonden in "Westervelde"

Bent of kent u een Asbestsanering in Westervelde? Meld een bedrijf gratis aan